Any idea on when the new Yealink W60P phones will be supported on RingCentral?

  • 0
  • 18
  • Idea
  • Updated 3 weeks ago
  • Under Consideration
Photo of Iora

Iora

  • 344 Points 250 badge 2x thumb

Posted 1 year ago

  • 0
  • 18
Photo of Robert Marks

Robert Marks

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
I have made it work with only a mild bit of frustration - not sure to what degree it matters, though it does work.  I have a W60B plus two W56H phones attached to it.  I go to the IP address and login, then via Yealink Support downloaded the most up-to-date firmwares for both devices (W60B: 77.81.0.35 and W56H: 61.81.0.40).  Once updated, I login again to the IP address.  Then Settings --> Auto Provision.  I delete the username & password and add the URL provided for auto-provisioning from RingCentral.  The option to then Auto Provision is at the lower part of that page.  It worked, BUT the auto-provisioning annoyingly downgraded my firmware to one that was, I believe, 61.80.0.21.  The phones than say "old firmware please upgrade" on the main screen, though the continue to work.  When I then upgrade the firmware, I have found that they subsequently automatically downgrade once again.  It appears that RC's Autoprovision is installing an antiquated firmware, which is annoying and frankly unacceptable.  They should update their software to either allow for us to manually upgrade the firmware or update their own custom firmware accordingly (assuming it's some sort of custom firmware).  Of note, while I have tested this out via my ethernet connection at home over the weekened, and it works with my office system without error (including incoming and outgoing audio), I cannot attest to long-term sustained usage since I just set these up over the weekend.  I'm definitely curious to know what everyone else is figuring out.  I hope this was helpful to you all!
Photo of Roman Chaban

Roman Chaban

  • 62 Points
Have same issue, do you have any updated resolution?
Photo of VAPOREON

VAPOREON

  • 76 Points 75 badge 2x thumb
Can you confirm these firmware versions? I could only find W60B: 77.81.0.30 and W56H: 61.81.0.30.  Did you use the auto-provisioning URL for the 52P or the 56P?  I've tried both URLs with the firmware versions specified above and have not had success.

--
Disregard.  There was an issue on RingCentral's side and I was able to provision the phones as well.
(Edited)
Photo of Pete Bucklin

Pete Bucklin

  • 64 Points
I'm having the same experience from my end as well.
Photo of Robert Marks

Robert Marks

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
It's been ~1 year, and it continues to work as described above.  Never had a problem since the day I posted it.