Desktop App - No sound on Softphone | RingCentral

  • 0
  • 3
  • Question
  • Updated 1 month ago
  • Answered
  • (Edited)
I haven't used the desktop application in awhile. I'm going to start using a usb phone so today I upgraded to the latest software and now there is absolutely on sound from the application. The sound from any other app on the computer works fine. I've uninstalled all ring central software and re-installed but still no luck.
any ideas?
Photo of Omran Bahia

Omran Bahia

  • 20 Points

Posted 2 years ago

  • 0
  • 3
Photo of Nathan Malone

Nathan Malone, U.S. Tier 2 Support

  • 4,720 Points 4k badge 2x thumb
Hello Omran,

What kind of Headset are you using?

Can you open your "Settings" menu in the softphone, select "Audio", and send me a screenshot of the settings you have set there. Make sure that you only show the settings window to keep your phone number and any other personal info on the softphone private.

Thanks!
Nate Malone, Tier 2 Technical Support
Photo of Omran Bahia

Omran Bahia

  • 20 Points
Hi Nate,
I'm not using a headset yet. At the moment I just have speakers and no microphone. Here is the screenshot. 

Photo of Jake Senechal

Jake Senechal

  • 62 Points
Does it support windows 10 yet?
Photo of Kim

Kim, Alum

  • 43,000 Points 20k badge 2x thumb
Is your Desktop adjusting the microphone settings so others cannot hear you? 
  • Go to Control Panel > Hardware and Sound > Sound 
  • Select the Recording tab and highlight Transmit (this should also have the type of headset you have connected) > select Properties 
  • Select Advanced tab and then uncheck “Allow applications to take exclusive control of this device” > Select Apply
    


Also select "no nothing" under the Communications tab. 




Additional Info: Customizing your Sound settings on the RingCentral desktop app
(Edited)
Photo of Z

Z

  • 252 Points 250 badge 2x thumb
Dear Tech Support!  Please note that due to most recent Window 10 updates many users are having technical difficulty with SOUND more specifically user are not able to hear ringtone, keypad sound, and the voice of others.  

I've spent total over 12 hours to trouble shoot, and spent countless hours with your Tech Support from philippines talked to total of 4 people and each and every single one of them failed to fix the problem and they all blamed my headsets/microphone.  I have a $500 Rode Microphone with voice monitoring capability built in and I have 3 studio grade headsets and they are all working just fine.

1) Please stop telling people how to fix an issue if you don't even know what the issue is.
2) If customers are asking for help please do not ignore them by providing solutions that's not tailored to the real issue.
3) If you don't know how to fix it don't blame it on the customers. 

Lastly, I've received total of 5 calls from your Tech support and one of you did Man Up and do the right thing by Apologizing and more specifically he told me it's not my head sets/mic and they are working on a solutions right now. 

I am surprised that the online community techs such as yourself still haven't receive an email from Tech Support and there's no communication between Online Community and 1800 Tech Support Center.... Stock Price may drop a little bit.
Photo of Saadet - Community Support

Saadet - Community Support, Official Rep

  • 31,364 Points 20k badge 2x thumb
Hi Z,

I apologize for the frustration you've been experiencing. This particular thread is 2 years old and was answered for the issue at that time.

That being said, our engineering team recently did discover an issue with 10.1 and the softphone. We are currently working on getting it fixed as soon as possible. 
Photo of Z

Z

  • 252 Points 250 badge 2x thumb
One of your tech support "specialist" recommended me to follow instruction above.