Two Queue Greetings

  • 0
  • 1
  • Question
  • Updated 3 months ago
  • Answered
Hello!

I have recently setup a new queue greeting for one of my queues.

I have tested calling into the queue, and I heard the greeting that I uploaded. However, immediately after the custom greeting I uploaded plays there is a second RC default greeting that plays.

Example:
1) Customer just called in, and dials 1 to reach Customer Service.

2) Custom greeting plays: "Thank you for calling Customer Service, please wait while you are connected."

3) RC default greeting plays: "Thank you for calling, please wait while we connect you to the next available agent."

4) Queue music beings playing.

 
In this scenario, a second greeting is played right after our initial custom greeting. It seems similar to a users 'Connecting Greeting' but instead plays when entering a queue.

Is there an option that I am overlooking in this case?

Would it make sense that a queue plays two greetings upon selection?

Thank You!
Photo of Raymond

Raymond

  • 180 Points 100 badge 2x thumb
  • unsure

Posted 1 year ago

  • 0
  • 1
Photo of Saadet - Community Support

Saadet - Community Support, Official Rep

  • 43,480 Points 20k badge 2x thumb
Hello Raymond,

That shouldn't be occurring and I've tried to replicate it with no luck. Could you show me screen shots of all the settings for that particular call queue? You can black out any unwanted information or I can make this thread private.
Photo of Raymond

Raymond

  • 180 Points 100 badge 2x thumb
Hello Saadet,

Below are the attached screen shots that you requested.

There are no Direct Numbers which is why I did not include a shot of that.

One point I did not mention that crossed my mind was that this queue is for a subsidiary of our company. They have their own direct numbers for customers to call. As such I had to add in a custom answering rule in our IVR settings to direct to their separate Auto Attendant. That AA then allows the customer to enter this queue.

Thank You!







Photo of Raymond

Raymond

  • 180 Points 100 badge 2x thumb
Hello Saadet,

I did recreate the queue, and that worked.

I'm still not sure why the system would play a second queue greeting. Though I am glad that the issue is solved.

Thank you for the assistance and suggestions.
Photo of Saadet - Community Support

Saadet - Community Support, Official Rep

  • 38,688 Points 20k badge 2x thumb
Of course, my pleasure!

Like I said, very abnormal behavior but I'm glad that recreating the queue fixed the issue. Sometimes you just have to "refresh" things ;)
Photo of Steve Parks

Steve Parks

  • 70 Points
Heads up that I'm now seeing the same bug a year later. Will be a pain to delete this queue and start afresh, as I've made lots of customisation, including the audio recordings. Has any other fix been identified in the meantime please?
Photo of Saadet - Community Support

Saadet - Community Support, Official Rep

  • 38,688 Points 20k badge 2x thumb
Hey Steve,

By any chance are you re-using Call Queue extensions? I would suggest contacting Support so we can take a closer look. You and Raymond seem to be experiencing something very rare
Photo of Steve Parks

Steve Parks

  • 70 Points
Yes I'm using call queue extensions. I'll open a ticket with support. thanks