Call starts when connecting to car Bluetooth

  • 0
  • 2
  • Question
  • Updated 3 months ago
Everyone in my organization is complaining of this issue. With the ring central mobile app on our cell phones, whenever our phones connect to our cars Bluetooth, a call starts on our bluetooth to no one. It shows our own name and number, but that's it. I've been unable to find anything here for other people having this issue. Is this a known issue and is there a fix for it?
Photo of Matt Trembly

Matt Trembly

  • 112 Points 100 badge 2x thumb

Posted 4 months ago

  • 0
  • 2
Photo of Dirk van de Bunt

Dirk van de Bunt

  • 122 Points 100 badge 2x thumb
I had thought it was an Android update issue. I didn't consider RingCentral, but that's equally likely. Will be following your question to see if anyone has a fix.
Photo of Saadet - Community Moderator

Saadet - Community Moderator, Official Rep

  • 64,682 Points 50k badge 2x thumb
Hey Matt, which app are you having this issue with? The RingCentral (Glip) app or the RingCentral Phone app?
Photo of Matt Trembly

Matt Trembly

  • 112 Points 100 badge 2x thumb
The Ring central Phone Android app.
Photo of Chris Criner

Chris Criner

  • 104 Points 100 badge 2x thumb
I too am having the same issue with the RingCentral phone app onĀ  my LG V30+ running 8.0. Starting about a week ago, every time I go into my car, and pair phone to it (2013 Honda Accord) to listen to music, or whatever, the first thing the phone tries to do it make a call. I use the RC phone app to take client calls when on the road, and also texting my techs for service calls, so I need this every day. Sure, I just need to hang up the phone each time, but this needs to be addressed asap.
(Edited)
Photo of Matt Trembly

Matt Trembly

  • 112 Points 100 badge 2x thumb
At least 6 or 8 other people at my place of business have the same issue with the same app. Different phones, different cars, only commonality is the Ring Central Phone app.
Photo of Dirk van de Bunt

Dirk van de Bunt

  • 122 Points 100 badge 2x thumb
Pixel 3. Running Android 10. RingCentral app. Issue started about 2 weeks ago. Same symptoms.
Photo of Chris Criner

Chris Criner

  • 104 Points 100 badge 2x thumb

received RC update yesterday that seems to have fixed the problem.
Photo of Matt Trembly

Matt Trembly

  • 112 Points 100 badge 2x thumb
I received an update overnight as well. The issue did not occur this morning or this afternoon so far.
Photo of Saadet - Community Moderator

Saadet - Community Moderator, Official Rep

  • 64,682 Points 50k badge 2x thumb
Thanks for the updates, Matt and Chris. Please keep us posted how things go!